Οργάνωση

Albanian Bulgarian English French German Italian Japanese Russian Spanish Ukrainian
Τελευταία Ενημέρωση
30-06-2021 10:29

   

    ? Το Σχολείο:  timoni

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

ossf


Designed by:
kou_vas kou_vas under danemm ordering

"40 χρόνια Πολυτεχνείο", Εκδήλωση Μνήμης Εκτύπωση
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Κατσάκη Βασιλική, Κωνσταντινίδου Ελισάβετ   
Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013 13:56


polyt




40 χρόνια Πολυτεχνείο

Εκδήλωση μνήμης

 

Έχουν περάσει 40 χρόνια από τότε? Η 17η Νοέμβρη εξακολουθεί να είναι μια ημερομηνία από πολλές απόψεις συναισθηματικά φορτισμένη. Για ορισμένους είναι επέτειος που σταδιακά χάνει το νόημά της, για άλλους αφορμή περίσκεψης, εορτασμός επίκαιρος σήμερα περισσότερο από ποτέ. Γιατί το Πολυτεχνείο ταυτίστηκε με τον αγώνα της νεολαίας για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, για μια καλύτερη ζωή.

 

Φωτογραφίες
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου χρόνο με το χρόνο αποκτά μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα. Τα χρόνια αυτά, τα δύσκολα, που περνά ο λαός μας κάνουν ιδιαίτερα έντονη την ανάγκη να τονιστούν τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Τα δυο αυτά ιδεώδη πλήττονται ακόμη και σήμερα - παρόλο που θεωρούνται δεδομένα κι αυτονόητα - από παράγοντες που, δυστυχώς, δε γίνονται άμεσα αντιληπτοί από το σύγχρονο άνθρωπο. Η ελευθερία και η δημοκρατία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο όλο, απειλούνται και τώρα  και μάλιστα περισσότερο από ποτέ.

Μέσω της σχολικής μας γιορτής, θελήσαμε, λοιπόν, φέτος να ευαισθητοποιήσουμε κάθε παρευρισκόμενο και ιδιαίτερα τους μαθητές (τους αυριανούς πολίτες). Ν?  αφυπνίσουμε τη νεολαία μας ώστε να είναι έτοιμη ν?  αντιμετωπίσει με σθένος τους σημερινούς, φανερούς και ύπουλους, εχθρούς που απειλούν την ελευθερία μας. Να μην το βάζει κάτω, να μην υποτάσσεται?

 


Video

Ας κρατήσουμε, λοιπόν, ως σύνθημα τους στίχους του τελευταίου τραγουδιού:

« Όπως και να?  ναι ετούτη η γη θα? μαι στην πρώτη τη γραμμή

όπως και τώρα? που είναι δίσεκτοι οι καιροί»

polytex13

scroll back to top
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 16 Νοέμβριος 2013 14:17
 
?? Επιστροφή