Οργάνωση

Albanian Bulgarian English French German Italian Japanese Russian Spanish Ukrainian
Τελευταία Ενημέρωση
30-06-2021 10:29

   

    ? Το Σχολείο:  timoni

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

ossf


Designed by:
kou_vas kou_vas under danemm ordering

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EUROSCOLA: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ Εκτύπωση
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΕΚΠ/ΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Μαρία Γρηγοριάδου   
Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2013 13:27

IMG 2432 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EUROSCOLA 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Με αξιοσημείωτη επιτυχία στέφθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Στρασβούργο, 10/4-13/4, με συμμετοχή 24 μαθητών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι μαθητές προέρχονταν από σχολεία Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας και συμμετείχαν σε μια πανευρωπαϊκή συνάντηση εφήβων «ευρωβουλευτών», που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο.


Από το σχολείο μας λάβαμε μέρος οι μαθητές:

Αδαμάκης Ελευθέριος, Γουδέλη Γιασεμή και Γρηγοριάδου Μαρία

ύστερα από επιλογή μας από σχετικό διαγωνισμό έκθεσης ιδεών.

   Όλοι οι μαθητές της ελληνικής αποστολής διακρίθηκαν και πρωταγωνίστησαν, τόσο σε επίπεδο άνεσης επικοινωνίας όσο και σε επίπεδο θέσεων και απόψεων που επέβαλαν με μεγάλη ευκολία. Με λίγα λόγια απέδειξαν ότι παρά την σκληρή πραγματικότητα του σήμερα, οι νέοι της Ελλάδας μπορούν να συμβαδίζουν με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Παρά τις όλες διαφορές όσον αφορά την ταυτότητα και τον πολιτισμό, μπόρεσαν να συζητήσουν για θέματα που τους αφορούν άμεσα και σχετίζονται ταυτόχρονα με το μέλλον της Ε.Ε. όπως η πολιτική ενοποίηση, η ανεργία των νέων, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η επιρροή της κρίσης στις αξίες της Ευρώπης.

Εκτός από την μέρα στο Ευρωκοινοβούλιο, όλοι είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πόλη του Στρασβούργου, να ξεναγηθούμε στον Καθεδρικό Ναό της περιοχής και τα περίφημα νεοκλασσικά της κτίρια. Παράλληλα επισκεφτήκαμε την πόλη της Χαιδελβέργης, όπου και ξεναγηθήκαμε στο πανέμορφο παλάτι χτισμένο στις πλαγιές του βουνού K?nigstuhl.

Οι 24 αυτοί μαθητές αν και δεν γνωριζόμασταν  συνθέσαμε μια παρέα που πλέον είναι μια ομάδα με ισχυρούς δεσμούς και συναντίληψη, παρότι ζούμε σε διαφορετικές πόλεις. 

Έτσι επιστρέψαμε αποκομίζοντας εμπειρίες και τις καλύτερες εντυπώσεις.

scroll back to top
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2013 20:35
 
?? Επιστροφή