Οργάνωση

Albanian Bulgarian English French German Italian Japanese Russian Spanish Ukrainian
Τελευταία Ενημέρωση
30-06-2021 10:29

   

    ? Το Σχολείο:  timoni

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

ossf


Designed by:
kou_vas kou_vas under danemm ordering

15ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης ? Διηγήματος Εκτύπωση
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Συντάχθηκε απο τον/την Κουκούδης Βασίλης   
Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2013 16:17

pel

Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει τον


15ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό 2013


σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 30083/Γ2/4.3.2013 έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο είδη του λόγου:

Ποίημα και Διήγημα.

Τα ποιήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους τριάντα στίχους και τα διηγήματα τις πέντε σελίδες.

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές και μαθήτριες της Γ? τάξης Γυμνασίου και όλων των τάξεων Λυκείου και Τ.Ε.Ε., με ένα μόνο ποίημα ή διήγημα.

Ο ίδιος διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής και στις δύο κατηγορίες ταυτόχρονα, αρκεί να πληροί τους απαραίτητους όρους συμμετοχής για έκαστο είδος.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι άνω των 20 ετών, και στην κάθε κατηγορία όσοι πήραν Α? Βραβείο σ? αυτήν στο διαγωνισμό των δύο προηγουμένων ετών 2011 και 2012.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο. Συλλογικά γραμμένα έργα θα αποκλείονται.

Κάθε έργο υποβάλλεται σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα, με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντα στο πάνω δεξιό μέρος της σελίδας.

Το ψευδώνυμο που θα χρησιμοποιήσει ο κάθε μαθητής πρέπει να είναι μονολεκτικό και γραμμένο ελληνικά. π.χ. Νεφέλη, Δαναός, Άστρο, Αγέρι, Δανάη, κ.α. Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του μαθητή, η διεύθυνση κατοικίας του, το τηλέφωνό του (σταθερό και κινητό), καθώς και τα πλήρη στοιχεία του σχολείου του, πρέπει να βρίσκονται σε κλεισμένο μικρότερο φάκελο που εξωτερικά θα έχει μόνο το ψευδώνυμό του και τον τίτλο του έργου του Τα κείμενα πρέπει να αποστέλλονται μέσα σε απλούς φακέλους από τις Διευθύνσεις των Γυμνασίων ή Λυκείων (Γενικών και Τεχνικών) ή απευθείας από τους μαθητές (όχι συστημένα ), έως τις 5 Απριλίου του 2013, στη διεύθυνση:

Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, οδός Γερανίου 41 (2ος όροφος), Τ.Κ. 10431 Αθήνα (τηλ. 2103302550), με την ένδειξη «Για τον διαγωνισμό ποίησης» ή «Για τον διαγωνισμό διηγήματος»

Στη θέση του αποστολέα να σημειωθεί μόνο το ψευδώνυμο.  Σε περίπτωση που ένας διαγωνιζόμενος λάβει μέρος και στα δύο είδη, μπορεί τους φακέλους με το κάθε είδος και τις σχετικές ενδείξεις  (που ο καθένας τους όμως θα περιέχει ξεχωριστό κλειστό φάκελο προσωπικών στοιχείων του μαθητή) να τους τοποθετήσει μέσα σε μεγαλύτερο, ο οποίος όμως θα αναγράφει : « για τους διαγωνισμούς ποίησης και διηγήματος», εάν θέλει να ταχυδρομήσει έναν μόνο φάκελο . Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 5η Απριλίου 2013 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

 Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης, η ημερομηνία της οποίας θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωσή μας.

Από τους διαγωνιζόμενους πρέπει να πληρούνται οι ανωτέρω όροι του διαγωνισμού, άλλως θα αποκλείονται. Τα αποσταλέντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα θα καταστραφούν μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνισθέντων.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό, στο τηλέφωνο 2106040097 (10.30 -11.30 μ.μ.)

scroll back to top
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2013 16:30
 
?? Επιστροφή


Writing