Οργάνωση

Albanian Bulgarian English French German Italian Japanese Russian Spanish Ukrainian
Τελευταία Ενημέρωση
30-06-2021 10:29

   

    ? Το Σχολείο:  timoni

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

ossf


Designed by:
kou_vas kou_vas under danemm ordering

Διαγωνισμός Ζωγραφικής/Ποίησης με θέμα «Η απελευθέρωση της Μακεδονίας, γεγονότα και ήρωες μέσα από τα μάτια των παιδιών » Εκτύπωση
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Συντάχθηκε απο τον/την Εμμανουηλίδης Δανιήλ   
Τρίτη, 19 Μάρτιος 2013 14:47

Διαγωνισμός Ζωγραφικής/Ποίησης με θέμα

 «Η απελευθέρωση της Μακεδονίας, γεγονότα και ήρωες μέσα από τα μάτια των παιδιών »

 

 MAKEDONIA

Σας ενημερώνουμε ότι   η Αμφικτυονία Ελληνισμού, συμμετέχοντας στον εορτασμό συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, οι εκδηλώσεις του οποίου συνεχίζονται και κατά το τρέχον έτος, προτίθεται να προκηρύξει μαθητικό διαγωνισμό με θέμα:

«Η απελευθέρωση της Μακεδονίας, γεγονότα και ήρωες μέσα από τα μάτια των παιδιών»,

ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων των Δ/νσεων Εκπ/σης που υπάγονται στην αρμοδιότητα των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

                Οι μαθητές του Δημοτικού θα διαγωνιστούν με ζωγραφική, ενώ του Γυμνασίου και Λυκείου με ζωγραφική και ποίηση, ή με επιλογή ενός εκ των δύο.

Οι μαθητές του Δημοτικού θα ζωγραφίσουν ένα έργο, σχετικό με το θέμα του Διαγωνισμού, σε κόλλα χαρτιού διαστάσεων 30Χ40 περίπου, με υλικά της αρεσκείας τους, (νερομπογιές, ξυλομπογιές, παστέλ, μολύβι κλπ.), εκτός από ελαιοχρώματα, με υπόδειξη των δασκάλων τους.

Οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων θα γράψουν ένα ποίημα δικό τους μέχρι 30 σειρές (στίχους) σχετικό με το θέμα του Διαγωνισμού. Εάν επιθυμούν, θα ζωγραφίσουν ένα έργο, επίσης σχετικό με το θέμα του Διαγωνισμού, χρησιμοποιώντας τα προαναφερόμενα υλικά. Μπορούν, αν θέλουν, να διαλέξουν ένα εκ των δύο (ποίημα ή ζωγραφική), ή και τα δύο.

Τα έργα των μαθητών θα συγκεντρώνονται από τους εκπαιδευτικούς που διενήργησαν τον διαγωνισμό στις τάξεις και   θα αποστέλλονται στη διεύθυνση : Αμφικτυονία Ελληνισμού -Κορυτσάς 24- Τ.Κ. 54638, Θεσσαλονίκη (περιοχή Παπάφη)  ή θα προσκομίζονται ιδιοχείρως.

Σε κάθε έργο ποίησης καθώς και στην οπίσθια όψη των έργων ζωγραφικής θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η τάξη του μαθητή καθώς και τα στοιχεία του σχολείου στο οποίο φοιτά ( τίτλος και τηλέφωνο σχολείου). Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική.

Οι συμμετοχές θα πρέπει να υποβληθούν από τα σχολεία μέχρι 20 Μαΐου 2013.

Θα δοθούν βραβεία και έπαινοι, ο αριθμός των οποίων θα είναι ανάλογος του αριθμού των συμμετεχόντων σχολείων ανά Μητροπολιτική Αντιπεριφέρεια, (τ. Νομαρχίες) και ξεχωριστά για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις απονομής των βραβείων στις έδρες των περιφερειών στις αρχές του επόμενου σχολικού έτους.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό στα τηλέφωνα: 2310 215659 & 6977321330

scroll back to top
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Μάρτιος 2013 15:00
 
?? Επιστροφή


Writing