Οργάνωση

Albanian Bulgarian English French German Italian Japanese Russian Spanish Ukrainian
Τελευταία Ενημέρωση
30-06-2021 10:29

   

    ? Το Σχολείο:  timoni

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

ossf


Designed by:
kou_vas kou_vas under danemm ordering

Ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος στο Σχολείο μας Εκτύπωση
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Αποστολίδης Πρόδρομος   
Δευτέρα, 11 Μάρτιος 2013 22:10

IMG 2778

 

 

 

 

 

  Ο Μητροπολίτης  Προύσης

         κ. Ελπιδοφόρος

         στο σχολείο μας


 

 

 

 

 

Ο  Μητροπολίτης Προύσης , ηγούμενος της Μονής Αγ. Τριάδος της Χάλκης, Σχολάρχης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Ελπιδοφόρος  επισκέφτηκε σήμερα 11 Μαρτίου 2013 το Σχολείο μας.

Στην αυλή του Σχολείου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής, ο Υποδιευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές.

Η επίσκεψή του Σεβασμιωτάτου συνέπεσε να είναι την επόμενη ημέρα από την επιστροφή των μουσικών συνόλων του Σχολείου μας από την Κωνσταντινούπολη και τα Πριγκιπόνησα. Όπου μετείχαν στη μεγάλη συνάντηση χορωδιών που οργάνωσε το Ζωγράφειο Λύκειο.

Απευθύνοντας τον λόγο στους μαθητές, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε και τα εξής:  «Είναι ευτύχημα που το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης  είναι Ελληνικό. Έτσι ο ελληνισμός κατέχει κεντρική θέση στην Ορθόδοξη Εκκλησία, μέσω του Πατριαρχείου και του Οικουμενικού Πατριάρχη που είναι Έλληνας». 

 

Στη συνεχεία, κάλεσε και τους υπόλοιπους μαθητές να επισκεφθούν την Κωνσταντινούπολη και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης για να τους ξεναγήσει ο ίδιος.  Τόνισε ότι ο ελληνισμός της Πόλης αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλά αγόρια και κορίτσια έρχονται στην Πόλη για να σπουδάσουν. Έτσι, κάλεσε και τους μαθητές να βάλουν ανάμεσα στις επιλογές τους και τα πανεπιστήμια της Πόλης και συνεχίζοντας είπε ότι στην Πόλη η Ελληνική μειονότητα έχει το Πατριαρχείο, τις εκκλησίες της, τους πολιτιστικούς, αθλητικούς και θεατρικούς συλλόγους και γι αυτό οι έλληνες φοιτητές δεν νοιώθουν ότι ζουν σε ξένη χώρα, αλλά σε ένα ελληνικό περιβάλλον.

Τέλος κάλεσε τους μαθητές να επισκεφθούν την  σελίδα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στο fecebook.

Μαθήτρια του Σχολείου μας, που συμμετείχε στην εκπαιδευτική επίσκεψή στη Πόλη και στα Πριγκιπόνησα, αναφέρθηκε στις εντυπώσεις της από την επίσκεψη των μαθητών στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και ευχήθηκε να επαναλειτουργήσει η Σχολή όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ακολούθησε συνάντηση του Σεβασμιωτάτου  με τους καθηγητές του σχολείου, όπου μεταξύ άλλων, έγιναν αναφορές στην προσπάθεια που γίνεται για την αναστήλωση της Σχολής εν όψει της επαναλειτουργίας της και προκάλεσε εντύπωση η  επιτυχημένη προσπάθεια επαναπόκτησης Ιερών ναών από την Ιερά Μητρόπολη Προύσας.

 

 

Φωτογραφίες από την επίσκεψη

scroll back to top
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 11 Μάρτιος 2013 22:47
 
?? Επιστροφή


Writing