Οργάνωση

Albanian Bulgarian English French German Italian Japanese Russian Spanish Ukrainian
Τελευταία Ενημέρωση
30-06-2021 10:29

   

    ? Το Σχολείο:  timoni

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

ossf


Designed by:
kou_vas kou_vas under danemm ordering

Γιορτή της 28ης Οκτώβρη Εκτύπωση
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Κήτη Σοφία και Ραμαντάνης Σταύρος   
Σάββατο, 03 Νοέμβριος 2012 19:04

2012-10-26 09-17-35_953 Με αφορμή την επέτειο του 1940 , το 6Ο  Γενικό Λύκειο Καβάλας, διοργάνωσε την Παρασκευή 26η  Οκτωβρίου  2012 μια συγκινητική γιορτή με τίτλο: «Σου γράφω από το μέτωπο». Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος διαβάστηκαν από συμμαθητές μας επιστολές φαντάρων από τον πόλεμο του ?40, που ζωντάνεψαν την ανθρώπινη πλευρά του.

Αποδέκτες των επιστολών,  κοντινά αγαπημένα πρόσωπα: μάνα, γυναίκα, αδέλφια, αγαπημένη, ακόμη και τα μουλάρια που στάθηκαν οι αφανείς ήρωες του μετώπου. Οι συμμαθητές μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην ανάγνωση, συγκινώντας το ακροατήριο που τους παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του σχολείου και μία άρτια προετοιμασμένη ορχήστρα με αρμόνιο, βιολί, κιθάρα, μπουζούκι και τουμπελέκι. Ακούστηκαν σχετικά με την επέτειο και την αφήγηση τραγούδια, όπως: «Ο έφεδρος ανθυπολοχαγός», «Θα βρεθούμε ξανά», «Το σκοτεινό τρυγόνι» σε στίχους Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Γυναίκες Ηπειρώτισσες», «Άρνηση» του Γιώργου Σεφέρη και ο Εθνικός Ύμνος και δικαίως τα παιδιά της χορωδίας και της ορχήστρας απέσπασαν τα χειροκροτήματα όλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αφιέρωμα συνοδευόταν και από μία παρουσίαση με εικόνες πάντα σχετικές με την αφήγηση και τα τραγούδια, και όλα αυτά σε συνδυασμό, κατάφεραν να  δημιουργήσουν κλίμα συγκίνησης και να μεταφέρουν τον παλμό και την αγωνιστικότητα  εκείνων των ημερών.    

 Έτσι πετυχημένα έπεσε η αυλαία της  σχολικής γιορτής , αφιερωμένης στην Επέτειο  του  1940.

 


Κλικ

(Αν δεν βλέπετε τις φωτογραφίες εγκαταστήσε τον Adobe Flash Player από εδώ.)

 


 Video της γιορτής


Κήτη Σοφία και Ραμαντάνης Σταύρος

scroll back to top
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 05 Απρίλιος 2015 15:13
 
?? Επιστροφή