Οργάνωση

Albanian Bulgarian English French German Italian Japanese Russian Spanish Ukrainian
Τελευταία Ενημέρωση
30-06-2021 10:29

   

    ? Το Σχολείο:  timoni

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

ossf


Designed by:
kou_vas kou_vas under danemm ordering

Διαγωνισμός για την Εξερεύνηση του διαστήματος για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Εκτύπωση
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Συντάχθηκε απο τον/την Κουκούδης Βασίλης   
Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2012 19:03

4ΕΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ

 

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ                                         ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ?ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ?

 

 

Διαγωνισμός για την Εξερεύνηση του διαστήματος

για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

 

 solsys Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με  τα Εκπαιδευτήρια ?Ελληνογερμανική Αγωγή?, με χαρά σας προσκαλούν στις 4ες Αστρονομικές Περιηγήσεις. Ο διαγωνισμός των αστρονομικών περιηγήσεων θα διεξαχθεί εφέτος στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «Odysseus» ο οποίος αποσκοπεί να αυξήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την εξερεύνηση του διαστήματος.

  Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου  (14 έως 18 ετών) και στοχεύει στο να αναδείξει την ερευνητική και εφευρετική τους ικανότητα καθώς και τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει πάνω σε θέματα που αφορούν την εξερεύνηση του διαστήματος. Οι μαθητές καλούνται να σχεδιάσουν τη δική τους εργασία ακολουθώντας την μεθοδολογία της επιστημονικής διερεύνησης επιστρατεύοντας όχι μόνο τις μέχρι τώρα γνώσεις τους αλλά και τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους. Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να διαγωνιστούν σε μια από τις 3 θεματικές του διαγωνισμού: «Ηλιακό Σύστημα», «Διαστημόπλοια-Σχεδιασμός Αποστολών», και «Εξέλιξη της Ζωής». Η περίοδος υποβολής των εργασιών είναι από 1  Ιουλίου  2012 ως και 15  Ιανουαρίου 2013.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα βραβευτούν οι τρεις  καλύτερες εργασίες, μια για κάθε θεματική ενότητα. Η  τελετή για την ανακοίνωση των νικητών του Διαγωνισμού θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου, στα Εκπαιδευτήρια  ?Ελληνογερμανική Αγωγή?. Οι τρεις νικητές θα συμμετάσχουν αυτόματα με την ίδια εργασία στο 2ο γύρο του διαγωνισμού «Odysseus» όπου θα διαγωνιστούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με τους αντίστοιχους νικητές από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Οι νικητές του 2ου γύρου θα βραβευτούν σε εκδήλωση που θα γίνει στην Μόνιμη Έκθεση Διαστήματος (SPACE EXPO) στην Ολλανδία τον Απρίλιο του 2013 .

Η διάρκεια των αστρονομικών περιηγήσεων θα είναι διήμερη και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα παρουσιάσουν την εργασία τους. Η κρίση των εργασιών θα γίνει από ειδική επιτροπή Επιστημόνων. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και υποστηρικτικό υλικό για τις διαγωνιζόμενες ομάδες θα ανακοινωθούν σύντομα

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό αλλά και υποστηρικτικό υλικό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.odysseus-contest.eu/.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Ελληνογερμανική Αγωγή

 

Γεώργα Αναστασία 

Τσουρλιδάκη Ελευθερία

 

Tηλ. 210 36 35 701

e-mail: eef@otenet.gr

Τηλ: 210 81 76 790

e-mail: eleftheria@ea.gr

scroll back to top
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2012 19:19
 
?? Επιστροφή


Writing