Οργάνωση

Albanian Bulgarian English French German Italian Japanese Russian Spanish Ukrainian
Τελευταία Ενημέρωση
30-06-2021 10:29

   

    ? Το Σχολείο:  timoni

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

ossf


Designed by:
kou_vas kou_vas under danemm ordering

European School Radio: Παραγωγός Ραδιοφώνου, ένα επάγγελμα με παρελθόν, παρόν και μέλλον Εκτύπωση
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Ιατροπούλου Μάγδα   
Σάββατο, 18 Φεβρουάριος 2017 00:16

EUROPEAN SCHOOL RADIO: ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ, ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

Στο σχολείο μας φέτος εκπονείται το πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας με τίτλο «EUROPEAN SCHOOL RADIO: ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ, ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ» στο οποίο συμμετέχουν 35 μαθητές της Β? Τάξης. Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την ιστορία και τη λειτουργία του ραδιοφώνου και να γνωρίσουν τη διαδικασία  παραγωγής μιας ραδιοφωνικής εκπομπής.

esrΣτα πλαίσια αυτού του προγράμματος συμμετέχουμε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο με την επωνυμία ?European School Radio? που είναι «το πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο και έχει ως σκοπό να προβάλλει τις ιδέες, τις δημιουργίες, τις ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας και να τις επικοινωνεί με το σήμερα, δημιουργώντας ένα δίκτυο σχολείων και μαθητών/τριων, οι οποίοι θα επιτελούν την λειτουργία του διαδικτυακού μαθητικού ραδιοφώνου».

Οι μαθητές του προγράμματος γνώρισαν από κοντά τις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου και συμμετείχαν σε ένα πλήρες πρόγραμμα τριών ωρών με τίτλο: ?Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio?, με δωρεάν συμμετοχή, στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος υποστηρίζεται από την Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ., μέσω της οποίας οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να συνεργαστούν με επαγγελματία δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό μέσω skype.

Επίσης η ομάδα μας συμμετέχει στο Διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού ?Κάν? το ν? ακουστεί 2017? με θέμα: ?Η τέχνη της επικοινωνίας? και ελπίζουμε να ταξιδέψουμε στο Ρέθυμνο Κρήτης, όπου διοργανώνεται το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου (16-18 Μαρτίου 2017)

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ιατροπούλου  Μ., Μουτάφη Μ., Ρωμανού Ι.

scroll back to top
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 15:39
 
?? Επιστροφή