Οργάνωση

Albanian Bulgarian English French German Italian Japanese Russian Spanish Ukrainian
Τελευταία Ενημέρωση
30-06-2021 10:29

   

    ? Το Σχολείο:  timoni

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

ossf


Designed by:
kou_vas kou_vas under danemm ordering

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Victoria Hislop Εκτύπωση
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΑΡΘΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Βαλμά Αναστασία, Τζουνόπουλος Πρόδρομος, Τσέλλιου Μαρίνα ? Ειρήνη   
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2016 09:02


h1 Το απόγευμα του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Μερτζιανίδης και τις εκδόσεις Διόπτρα διοργάνωσαν μια εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Victoria Hislop με τίτλο « Καρτ Ποστάλ». Στην εκδήλωση θα παραβρισκόταν και η ίδια η συγγραφέας, η οποία θα απαντούσε σε ερωτήσεις του κοινού. Έχοντας μελετήσει κείμενά της στο μάθημα της λογοτεχνίας, μια ομάδα μαθητών του σχολείου μας, εκπροσωπώντας τη μαθητική κοινότητα του 6ου Λυκείου, παραβρέθηκε στην εκδήλωση με τη συνοδεία καθηγητών, έτσι ώστε να πάρει απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα, αλλά και να γνωρίσει προσωπικά αυτή τη σπουδαία συγγραφέα.

    Καταφέραμε παρά το γεγονός ότι είχε πολλές υποχρεώσεις να συναντηθούμε πριν την παρουσίαση, να φωτογραφηθούμε μαζί της και να μιλήσουμε για τα προηγούμενα, αλλά και για το πιο πρόσφατο βιβλίο της. Η ώρα της παρουσίασης κύλησε ευχάριστα και όλοι φαινόντουσαν ικανοποιημένοι. Η κυρία Hislopκαι όλοι γύρω της έδειχναν πολύ πρόθυμοι να απαντήσουν σε οποιοδήποτε ερώτημά μας και αυτό μας βοηθούσε να ανοιγόμαστε και να μη νιώθουμε αμήχανα μπροστά τους. Στην εκδήλωση εκτός από πολλούς κατοίκους της Καβάλας και όχι μόνο, παραβρέθηκαν και άλλα σημαντικά πρόσωπα για να τιμήσουν με την παρουσία τους την καταπληκτική αυτή μυθιστοριογράφο! Επίσης, για να μαγνητοσκοπήσουν το γεγονός ήρθαν στην παρουσίαση τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού, μας έδειξε φωτογραφίες από τα μέρη που επισκέφθηκε και μας μίλησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εμπνεύστηκε το καινούργιο της βιβλίο. Στο τέλος μας ευχαρίστησε όλους και ειδικότερα εμάς, τους μαθητές, που είχαμε αφιερώσει το απόγευμα του Σαββάτου μας, για να την ακούσουμε.

   Όλοι φύγαμε χαρούμενοι και γεμάτοι ενθουσιασμό από το χώρο της βιβλιοθήκης, νιώθοντας περήφανοι που η χώρα μας είχε αποτελέσει πηγή έμπνευσης για περισσότερα από ένα βιβλία αυτής της παγκοσμίου φήμης συγγραφέα. Ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα βιβλία κι ότι η πόλη μας, η Καβάλα, θα βρίσκεται ανάμεσα στους τόπους που θα περιπλανηθεί ο ήρωάς τους?

 

 Βαλμά Αναστασία Α4


 

 

 

Το Σάββατο 12/11/16 επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Καβάλας η διάσημη βρετανίδα συγγραφέας VictoriaHislop. Εκεί παρευρεθήκαμε  μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας με τη συνοδεία καθηγητών μας. Ο λόγος της συνάντησης μας ήταν να μιλήσουμε με τη συγγραφέα του γνωστού βιβλίου <<Το Νησί>>, αφού είχαμε ήδη διδαχθεί ένα απόσπασμα  στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Έτσι,  λίγο πριν την παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου της <<Οι Καρτ Ποστάλ>> μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί της και να της θέσουμε κάποιες βασικές απορίες που μας γεννήθηκαν διαβάζοντας το απόσπασμα. Επειδή, δυστυχώς, ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος, αναγκαστήκαμε να μην κάνουμε όλες τις ερωτήσεις που είχαμε προετοιμάσει και να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του νέου της βιβλίου. Ωστόσο, δεν ήμασταν πρόθυμοι να αφήσουμε μια τέτοια ευκαιρία να χαθεί και έπειτα από συνομιλία μας με τους υπεύθυνους της εκδήλωσης καταφέραμε να κερδίσουμε κάποιο χρόνο ακόμη με τη συγγραφέα μετά το τέλος της εκδήλωσης για να μας λύσει τις απορίες. Συνομιλήσαμε, λοιπόν,  μαζί της για περίπου μισή ώρα, ρωτώντας τη γενικότερα για τη ζωή της στην Ελλάδα και στην Αγγλία καθώς και για τα μελλοντικά της σχέδια. Αυτό που μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα ήταν η απλότητα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος ο οποίος είναι παγκοσμίου φήμης και καταξιωμένος. Τέλος, ήταν ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος, που θα μας μείνει αξέχαστος για όλη μας την ζωή, αφού άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τη χώρα μας και το μέλλον της!

 

Αυτές είναι οι προσωπικές εμπειρίες μας και ευχαριστούμε πολύ την Victoria Hislop και τις καθηγήτριές μας για αυτήν την πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία που μας χάρισαν!

 

 Τζουνόπουλος Πρόδρομος &

Τσέλλιου Μαρίνα ? Ειρήνη   

Καβάλα, 17/11/2016  

    

h2

scroll back to top
 
?? Επιστροφή