Οργάνωση

Albanian Bulgarian English French German Italian Japanese Russian Spanish Ukrainian
Τελευταία Ενημέρωση
30-06-2021 10:29

   

    ? Το Σχολείο:  timoni

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

ossf


Designed by:
kou_vas kou_vas under danemm ordering

Γιορτή επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 Εκτύπωση
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Μουτάφη Μαρία Ρωμανού Ιωάννα   
Πέμπτη, 30 Οκτώβριος 2014 08:03

Οι εθελόντριες νοσοκόμες στον πόλεμο του 1940

nos

Στη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, σκεφτήκαμε να τιμήσουμε τις εθελόντριες νοσοκόμες του ΕΕΣ. Όλες εκείνες τις γυναίκες, νεαρές και μεγαλύτερες, που έσπευσαν να εκπαιδευθούν  και να καταταγούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, περιθάλποντας τους τραυματισμένους φαντάρους.

Πρόκειται για 2.836 αδελφές, που νοσήλευσαν με υπευθυνότητα και στοργή 55.000 τραυματίες και ασθενείς στρατιώτες κατά τη διάρκεια του πολέμου, ξεπερνώντας τον εαυτό τους και τη γυναικεία τους φύση. Όπου υπηρέτησαν, εργάστηκαν με ζήλο, υπέμειναν κακουχίες, αιχμαλωτίστηκαν και κάποιες από αυτές πρόσφεραν και τη ζωή τους, μένοντας δίπλα στα τραυματισμένα παλικάρια.

Ας τις θυμόμαστε λοιπόν κι ας ξέρουμε πως η παρουσία και η συμμετοχή των εθελοντριών του Ερυθρού Σταυρού  στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι μια τυπική υποχρέωση ούτε μια ευκαιρία για την επίδειξη μιας στολής που φέρει την υπογραφή ενός επώνυμου μόδιστρου. Είναι ένα χρέος τιμής σε γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα εκείνων των γεμάτων παλμό ημερών και  θα άξιζε να τις αφιερώσουμε το σολωμικό στίχο: «Θαυμάζω τες γυναίκες μας και στ? όνομά τους μνέω».

 

 

 

 

 Video από την εκδήλωση

scroll back to top
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 Οκτώβριος 2014 10:24
 
?? Επιστροφή