Οργάνωση

Albanian Bulgarian English French German Italian Japanese Russian Spanish Ukrainian
Τελευταία Ενημέρωση
30-06-2021 10:29

   

    ? Το Σχολείο:  timoni

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

ossf


Designed by:
kou_vas kou_vas under danemm ordering

4ος Διαδικτυακός Μαθητικός Διαγωνισμός Εκτύπωση
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Συντάχθηκε απο τον/την Κουκούδης Βασίλης   
Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 17:04

4ος Διαδικτυακός Μαθητικός Διαγωνισμός

«Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας»

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική διαγωνιστική διαδικασία δημιουργίας ψηφιακής συνθετικής εργασίας, που θα υλοποιηθεί στο διαδίκτυο και στην τάξη, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, από την 15η Noεμβρίου 2011 ως και την 20ή Οκτωβρίου 2012, οπότε θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Θα συμμετάσχουν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, με την εποπτεία-καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους ή ομάδες μορφωτικών/πολιτιστικών συλλόγων, με την εποπτεία-καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους, δικτυακοί επισκέπτες σαν εθελοντές κριτές καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σαν σχεδιαστές κι επόπτες της όλης διαδικασίας.

Προτροπή του διαγωνισμού είναι: «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας», ζητώντας από τους μαθητές να αναδείξουν αυτό το κάτι από τον τόπο τους, που θα ήθελαν να το μάθουν και οι συμμαθητές τους ως την άλλη άκρη του κόσμου. Οι μαθητές από την Αθήνα, θα μάθουν για τον τόπο των μαθητών από τον Έβρο, την Κάρπαθο, τους Παξούς, την Καστοριά? Οι μαθητές από έναν άλλον τόπο της Ελλάδας θα μάθουν για τόσους άλλους τόπους ? τόσων άλλων μαθητών!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, με τη βοήθεια των νέων ψηφιακών συσκευών και μέσων, θα δημιουργήσουν γνώση, θα τη συγκεντρώσουν, θα την ταξινομήσουν, θα τη μετατρέψουν σε ψηφιακή, θα την αναδείξουν διαμέσου του διαδικτυακού μέσου, θα τη μοιραστούν με άλλους!

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την Επιστημονική ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη Διάδοση των Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνίας στην εκπαίδευση (Ν.Π.Ι.Δ.), στα πλαίσια των καταστατικών της στόχων. 

Στους (3Χ10=) 30 πρώτους του διαγωνισμού θα απονεμηθούν βραβεία .

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν Έπαινοι συμμετοχής, ανεξάρτητα από τη θέση που θα καταλάβουν, στην τελετή απονομής.

Περισσότερα στη σελίδα του διαγωνισμού.

 

scroll back to top
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2011 16:08
 
?? Επιστροφή


Writing