Οργάνωση

Albanian Bulgarian English French German Italian Japanese Russian Spanish Ukrainian
Τελευταία Ενημέρωση
30-06-2021 10:29

   

    ? Το Σχολείο:  timoni

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

ossf


Designed by:
kou_vas kou_vas under danemm ordering

Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός "Εγώ και εσύ μαζί, για ένα κόσμο ειρηνικό, χωρίς βία και ρατσισμό" Εκτύπωση
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Συντάχθηκε απο τον/την Κουκούδης Βασίλης   
Τετάρτη, 09 Απρίλιος 2014 07:12

EGWESY WIDE
Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός
"Εγώ και εσύ μαζί, για ένα κόσμο ειρηνικό, χωρίς βία και ρατσισμό"


Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η UNICEF ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση των αξιών της ειρήνης, της ανοχής, της διαλλακτικότητας, της αλληλεγγύης, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα κατά της βίας και του ρατσισμού.

Με το παρόν θα θέλαμε να σας καλέσουμε να λάβετε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμό ?Εγώ και εσύ μαζί, για έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς βία και ρατσισμό?, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε νεαρούς μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχει σκοπό να τους ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει για το πώς να λύνουν τις διαφορές τους ειρηνικά, χωρίς βία και ρατσισμό. Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους και τη υποστήριξη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων τους, αναλαμβάνουν δράση διοργανώνοντας σειρά δραστηριοτήτων μέσα και γύρω από το σχολείο π.χ. αθλητικούς αγώνες, ποδηλατοδρομίες, θεατρικά παιχνίδια, εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλίες με συμμετέχοντες αθλητές κ.α. 


Η υποβολή των δράσεων γίνεται με αποστολή email στη διεύθυνση about@olympictruce.org έως τις 15 Μαΐου 2014 ή με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα του ΔΚΟΕ.
 
Η αξιολόγηση θα γίνει από ειδική Επιτροπή και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή το φθινόπωρο 2014, με τη συμμετοχή μαθητών, καλλιτεχνών, αθλητών και Ελλήνων Ολυμπιονικών. Όλα τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν και την στηρίζουν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ) και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Για συνεχή ενημέρωση σχετικά με θέματα του διαγωνισμού, παρακαλείσθε να επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Επικοινωνία: κα. Ελένη Μαλανδράκη, 210-3611023

scroll back to top
 
?? Επιστροφή


Writing