Οργάνωση

Albanian Bulgarian English French German Italian Japanese Russian Spanish Ukrainian
Τελευταία Ενημέρωση
30-06-2021 10:29

   

    ? Το Σχολείο:  timoni

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

ossf


Designed by:
kou_vas kou_vas under danemm ordering

Ενημερωτικό Σημείωμα για Γονείς & Κηδεμόνες Εκτύπωση
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
Συντάχθηκε απο τον/την Εμμανουηλίδης Δανιήλ   
Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 15:17

enimerosi Ενημερωτικό Σημείωμα

 

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

 

Αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να έχουμε όλοι μαζί (Εκπαιδευτικοί?Γονείς) μια άριστη συνεργασία προς όφελος των μαθητών.

Να είστε βέβαιοι ότι εκ μέρους μας γίνεται κάθε προσπάθεια, ώστε τα παιδιά σας, που τα νιώθουμε σα δικά μας παιδιά, να έχουν μια εποικοδομητική για το μέλλον τους χρονιά.

Απουσίες


Α. Φοίτηση ? Δικαιολόγηση Απουσιών

1. Για την τακτική παρακολούθηση της φοίτησης του μαθητή ευθύνεται εξολοκλήρου ο Κηδεμόνας, ο οποίος οφείλει να προσέρχεται το Α΄ δεκαήμερο κάθε μήνα στο σχολείο για να ενημερώνεται από τον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος και το Διευθυντή.

2. Αν ο μαθητής απουσιάσει για λόγους υγείας περισσότερες από δύο (2) ημέρες (συνεχόμενες), ο Κηδεμόνας είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει ο ίδιος, το αργότερο μέχρι και τη δέκατη εργάσιμη ημέρα μετά την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο, βεβαίωση Δημόσιου Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή οποιουδήποτε ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Μετά την ανωτέρω προθεσμία των δέκα (10) ημερών κανένα δικαιολογητικό, υποβαλλόμενο εκπρόθεσμα, δε γίνεται δεκτό. Η βεβαίωση απαραιτήτως θα συνοδεύεται από αίτηση του Κηδεμόνα (το έντυπο της αίτησης δίνεται από το σχολείο), με την οποία θα ζητεί τη δικαιολόγηση των απουσιών του μαθητή για τις ημέρες που αναφέρονται στη βεβαίωση.

3. Για τη δικαιολόγηση απουσιών μέχρι και δύο (2) ημέρες λόγω ασθένειας ή άλλων σοβαρών οικογενειακών λόγων αρκεί ενυπόγραφο σημείωμα του Κηδεμόνα (το σχετικό έντυπο δίνεται από το σχολείο), που προσκομίζει αποκλειστικά ο ίδιος σε δέκα (10) εργάσιμες ημέρες το πολύ μετά την επάνοδο του μαθητή στο σχολείο. Με τον τρόπο αυτό ο Κηδεμόνας μπορεί να δικαιολογήσει τις απουσίες το πολύ δέκα (10) ημερών αθροιστικά για όλο το Σχολικό ΄Ετος (έως δύο συνεχόμενες ημέρες). Εννοείται ότι και για τη δικαιολόγηση απουσιών μίας (1) ή δύο (2) ημερών λόγω ασθένειας μπορεί ο Κηδεμόνας να προσκομίζει και ιατρική βεβαίωση.

4. Τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται δε δεσμεύουν το Σύλλογο των Καθηγητών, όταν ο ίδιος γνωρίζει με σοβαρά στοιχεία τους πραγματικούς λόγους απουσίας του μαθητή.

5. Σε καμιά περίπτωση δε θεωρούνται δικαιολογημένες απουσίες των μαθητών:

                α. όταν πραγματοποιούνται χωρίς την άδεια του Διευθυντή σε ώρες του ημερήσιου προγράμματος, μεμονωμένες ή συνεχείς. Για την πρώτη και τελευταία ώρα είναι δυνατόν, κατά την κρίση του Συλλόγου των Καθηγητών, να δικαιολογηθούν απουσίες οφειλόμενες σε εξαιρετικά σοβαρούς αντικειμενικούς λόγους (ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες, καιρικές, συγκοινωνιακές και άλλες). Απουσίες, μεμονωμένες ή συνεχείς, μέρους του ημερήσιου προγράμματος μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο αν πραγματοποιήθηκαν με την άδεια του Διευθυντή. Στην περίπτωση αυτή ο Διευθυντής κάνει σχετική παρατήρηση στο ημερήσιο δελτίο απουσιών του τμήματος.

                  β. όταν οφείλονται σε ομαδική αποχώρηση μαθητών από το σχολείο, ανεξάρτητα από τα αίτια στα οποία οφείλεται ή τα κίνητρα που την προκάλεσαν ή τους σκοπούς που επιδιώκει (επιτρεπόμενους, νόμιμους ή όχι). Οι απουσίες, ωστόσο, των μαθητών εκείνων που με οποιονδήποτε τρόπο εκδήλωσαν την επιμονή τους στις μαθητικές τους υποχρεώσεις και έδειξαν πρόθεση να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία των μαθημάτων τους, δεν πρέπει να καταλογιστούν.

6. Οι αδικαιολόγητες απουσίες των μαθητών που πραγματοποιούνται κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις σε εργάσιμες ημέρες και σε ημέρες που προβλέπονται από διάταξη νόμου για την πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων υπολογίζονται κανονικά.

7. Σε περίπτωση περιπάτου οι απουσίες υπολογίζονται κανονικά. Στην περίπτωση της ημερήσιας εκδρομής, επειδή απαιτείται ενυπόγραφη δήλωση του κηδεμόνα για τη συμμετοχή του μαθητή σ? αυτή, δεν υπολογίζονται οι απουσίες σε όσους προσκομίσουν αρνητική δήλωση.

8. Όσοι μαθητές είναι ενήλικοι (έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος) μπορούν οι ίδιοι να δικαιολογούν τις απουσίες τους.

9. Ως Κηδεμόνας του μαθητή νοείται ο πατέρας ή η μητέρα ή οποιοδήποτε νόμιμα εξουσιοδοτημένο φυσικό πρόσωπο.

 

Β. Αριθμός Απουσιών

 

Κυριότερες διατάξεις που αφορούν τη φοίτηση και τις απουσίες των μαθητών όπως προβλέπονται από τα σχετικά Π.Δ. 485/1983 (ΦΕΚ 184α), 246/1998 (ΦΕΚ 183/98), Π.Δ. 94/99, Π.Δ. 86/2001 (όπως τροποποιήθηκαν με τα Π.Δ. 26/02, Π.Δ. 8/03 και Π.Δ. 60/2006)

1. Η φοίτηση των μαθητών των Γενικών Λυκείων χαρακτηρίζεται, με πράξη του Συλλόγου των Διδασκόντων την ημέρα που λήγουν τα μαθήματα, ως επαρκής ή ανεπαρκής, με βάση το σύνολο των απουσιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, σε συνδυασμό με την ετήσια προφορική επίδοση σε όλα τα μαθήματα.

2. Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση στην περίπτωση κατά την οποία:

                  α. Το σύνολο των αδικαιολόγητων απουσιών του μαθητή, που σημειώθηκαν κατά το λήγον διδακτικό έτος, δεν υπερβαίνει τις πενήντα (50), ανεξάρτητα από τους λόγους πραγματοποίησής τους.

                β. Το σύνολο των απουσιών του μαθητή δεν υπερβαίνει τις εκατόν δέκα τέσσερις (114), από τις οποίες οι πάνω από πενήντα (50) είναι δικαιολογημένες ή οφείλονται σε ασθένεια που βεβαιώνεται, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Π.Δ. 485/83 (ΦΕΚ 184, τ. Α). Κατ΄ εξαίρεση, ο Σύλλογος των Διδασκόντων κάθε Σχολείου με ειδική πράξη του χαρακτηρίζει ως επαρκή τη φοίτηση μαθητή που σημείωσε από εκατόν δέκα πέντε έως εκατόν εξήντα τέσσερις (115-164) απουσίες, υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι απουσίες πάνω από τις πενήντα (50) είναι δικαιολογημένες και οφείλονται σε ασθένεια, που βεβαιώνεται σύμφωνα με τα παραπάνω, και η επίδοσή του κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική. Ως ιδιαίτερα ικανοποιητική κρίνεται, στην προκειμένη περίπτωση, η επίδοση του μαθητή όταν ο γενικός μέσος όρος της προφορικής βαθμολογίας (ΓΜΟ), όπως προκύπτει από το άθροισμα των ΜΟ των δύο τετραμηνιαίων βαθμών στο Λύκειο, διαιρούμενο με τον αριθμό των διδασκόμενων μαθημάτων, είναι τουλάχιστον δεκαπέντε (15) πλήρες και η διαγωγή του κοσμιότατη.

3. Οι μαθητές, των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται επαρκής, προσέρχονται κανονικά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του Ιουνίου.

4. Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή που σημείωσε πάνω από πενήντα (50) απουσίες και δεν εμπίπτει σε καμιά από τις περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν.

5. Οι μαθητές των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής, είναι υποχρεωμένοι να επαναλάβουν τη φοίτησή τους στην ίδια τάξη.

Ενημέρωση Γονέων ? Κηδεμόνων

1. Οι Γονείς και οι Κηδεμόνες μπορούν να ενημερώνονται για την πρόοδο ? επίδοση των μαθητών όλες τις ημέρες και κατά τις ώρες των διαλειμμάτων (09.45-09.55, 10.40-10.50, 11.35-11.45, 12:30-12:35,13:15-13:20) και να ζητούν πληροφορίες από τη Γραμματεία του Σχολείου (08.30 π.μ.- 13.30 μ.μ.).

2. Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή των κηδεμόνων και των μαθητών:

     α. στην μη χρήση κινητών τηλεφώνων στους χώρους του σχολείου από τους μαθητές, για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, καθώς και τις κυρώσεις, όπως προβλέπονται από την Υπουργική Απόφαση 132328/Γ2/7-12-2006 &

   β. στην απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους του σχολείου κατ΄ εφαρμογή του Ν. 3730/ΦΕΚ 262 τ. Α΄/23-12-2008.

 

                                                            Η Διεύθυνση & Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών           

           

 

scroll back to top
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2013 11:59
 
?? Επιστροφή


Writing