Οργάνωση

Albanian Bulgarian English French German Italian Japanese Russian Spanish Ukrainian
Τελευταία Ενημέρωση
30-06-2021 10:29

   

    ? Το Σχολείο:  timoni

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

ossf


Designed by:
kou_vas kou_vas under danemm ordering

Ρεσιτάλ Κιθάρας (14 Μαρτίου 2014) Εκτύπωση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Κουκούδης Βασίλης   
Τετάρτη, 12 Μάρτιος 2014 18:44

koutsothodoros

 

 

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 στις 9 μμ στον υποβλητικό χώρο της Παλιάς Μουσικής (περιοχή Παναγίας), το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας παρουσιάζει ένα εξαιρετικό Ρεσιτάλ Κιθάρας με τον διεθνώς καταξιωμένο σολίστ Φώτη Κουτσοθόδωρο.

Ο καθηγητής του ΔΩΚ και εκ των κορυφαίων Ελλήνων κιθαριστών, έχει ήδη διαγράψει μία ζηλευτή διεθνή καριέρα με εμφανίσεις σε μεγάλα μουσικά κέντρα και έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων στους σπουδαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς ? ανάμεσά τους ο Διαγωνισμός ?Andres Segovia? της Ισπανίας και ο περίφημος Διαγωνισμός ?Leo Brouwer? της Κούβας.

Επιπλέον, ο καλλιτέχνης παράγει πλούσιο παιδαγωγικό έργο, με δεκάδες επιτυχημένους αποφοίτους που συνεχίζουν σε ακαδημίες και πανεπιστήμια του εξωτερικού, και πληθώρα μαθητών που διακρίνονται τακτικά σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Το πρώτο μέρος του ρεσιτάλ περιλαμβάνει μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή από δημοφιλή έργα του ρεπερτορίου, που καλύπτουν την περίοδο από το Μπαρόκ έως την εποχή μας. Ξεκινά με το Ρόντο ?La Pothuin? (Λα Ποτουίν) του Γάλλου τσεμπαλίστα Jacques Duphly (Ζακ Ντυφλύ), συνεχίζει με τη Σονάτα αρ. 2 ?Del Caminante? (Του Οδοιπόρου) του κορυφαίου Κουβανού βιρτουόζου της κιθάρας Leo Brouwer (Λέο Μπρόουερ) και κλείνει με την Εισαγωγή και Καπρίτσιο του Ιταλού Ρομαντικού συνθέτη Giulio Regondi (Τζούλιο Ρεγκόντι).

Στο εξίσου όμορφο δεύτερο μέρος του προγράμματος θα απολαύσουμε τη σύνθεση Songe Capricorne (Όραμα του Αιγόκερου) του Γάλλου Roland Dyens (Ρολάντ Ντύενς), τη Σουίτα Collectici Intim (Ενδόμυχη Συλλογή) του Ισπανού συνθέτη Vicente Asencio (Βιθέντε Ασένθιο) και τις Παραλλαγές σε ένα Θέμα του Φερνάντο Σορ του διάσημου Καταλανού βιρτουόζου Miguel Llobet (Μιγκέλ Λομπέτ).

Πηγή: Δημοτικό Ωδείο Καβάλας  http://dok.gr/ 

scroll back to top
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Μάρτιος 2014 18:51
 
?? Επιστροφή


Writing