Οργάνωση

Albanian Bulgarian English French German Italian Japanese Russian Spanish Ukrainian
Τελευταία Ενημέρωση
30-06-2021 10:29

   

    ? Το Σχολείο:  timoni

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

ossf


Designed by:
kou_vas kou_vas under danemm ordering

Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου και Χριστουγεννιάτικη Συναυλία (20-21 Δεκεμβρίου 2013) Εκτύπωση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Κουκούδης Βασίλης   
Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2013 22:33

Transcription Ensemble

 

 Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Δεκεμβρίου 2013, ο Δήμος Καβάλας και το Δημοτικό Ωδείο φιλοξενούν το απολαυστικό TRANSCRIPTION ENSEMBLE σε ένα ευχάριστο εορταστικό πρόγραμμα! Η συναυλία ? κατά την οποία η μουσική θα συνοδεύεται από προβολή Video Art ? θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

To Transcription Ensemble δημιουργήθηκε το 2007 και αποτελείται από τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί) και Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο), και τον λέκτορα του Α.Π.Θ. Νίκο Ζαφρανά (πιάνο). Οι τρεις επιτυχημένοι σολίστ ανήκουν στη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών που παρουσιάζουν έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα, δίνοντας πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική.
Οι εμφανίσεις του συνόλου περιλαμβάνουν καλλιτεχνικούς θεσμούς, ιδρύματα και σημαντικές αίθουσες όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & Θεσσαλονίκης, οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Ρόδου, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων και το Διεθνές Φεστιβάλ «Δημήτρια» της Θεσσαλονίκης, την E.B.U. (European Broadcasting Union), το Πανεπιστήμιο Yasar της Σμύρνης, το Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας της Αβινιόν (Γαλλία), την Tate Modern του Λονδίνου, το μουσείο Reina Sofia της Μαδρίτης κ.ά. Μέσα από τη συναυλιακή του δραστηριότητα, το σύνολο στοχεύει στην ανάδειξη του πλούσιου ρεπερτορίου δημοφιλών έργων για τρίο ή κουαρτέτο και έργων σε μεταγραφή για μικρό σύνολο, όπως επίσης στην προώθηση έργων εκτός ρεπερτορίου με βαρύνουσα ιστορική και κοινωνικοπολιτική σημασία.
Το πρόγραμμα αποτελείται από δημοφιλή έργα, όπως ο ?Χειμώνας? του Άστορ Πιατσόλα, Βιεννέζικα Βαλς και Πόλκες του Γιόχαν Στράους, Ουγγρικοί και Σλοβένικοι Χοροί του Γιοχάνες Μπραμς και του Αντονίν Ντβόρζακ, με παράλληλες προβολές Video Art από την φωτογράφο Χρύσα Τσοβίλη.

 

Tην επομένη, ΣΑΒΒΑΤΟ 21/12, ώρα 8 μμ στο Αμφιθέατρο της πρώην Νομαρχίας, το ΔΩΚ θα παρουσιάσει τα Μουσικά Σύνολα και τις Χορωδίες του στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία.

scroll back to top
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2013 23:00
 
?? Επιστροφή


Writing