Οργάνωση

Albanian Bulgarian English French German Italian Japanese Russian Spanish Ukrainian
Τελευταία Ενημέρωση
30-06-2021 10:29

   

    ? Το Σχολείο:  timoni

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

ossf


Designed by:
kou_vas kou_vas under danemm ordering

Συμμετοχή του 6ου Γενικού Λυκείου στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας (ΕΚΝΕ) Εκτύπωση
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εμμανουηλίδης Δανιήλ   
Κυριακή, 11 Δεκέμβριος 2011 03:11

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων ? European Youth Parliament (Ε.Κ.Ν. ? E.Y.P.) είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 1987 στο Φοντενεμπλό της Γαλλίας με στόχο να προωθήσει την ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση. Σκοπός του είναι να δώσει σε μαθητές Λυκείου την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία, κατανοώντας τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στα προγράμματα αυτά, οι νέοι Ευρωπαίοι εκφράζουν ελεύθερα τις προσωπικές τους απόψεις σε επιμέρους επιτροπές θεμάτων, ενώ καλούνται να πάρουν θέση πάνω σε επίκαιρα θέματα πολιτικοποιημένα, χωρίς ωστόσο κομματική επιρροή. Έτσι, τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια πρακτική, ρεαλιστική εμπειρία προσομοίωσης των λειτουργιών και της διαδικασίας λήψης αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Γλώσσα εργασίας είναι κατά κύριο λόγο τα Αγγλικά.

Από τις 16 έως τις 19 Δεκεμβρίου διοργανώνεται η 24ο Συνδιάσκεψη Επιλογής μαθητών στη Θεσσαλονίκη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας (ΕΚΝΕ). Μετά από τις διαδικασίες των τριών ημερών, (Δημιουργία Ομάδας, Συζήτηση Θέματος, Γενική Συνέλευση) οι επιλεχθέντες μαθητές-σύνεδροι θα στελεχώσουν τις ελληνικές αποστολές σε συνόδους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. φέτος αναμένονται να συμμετάσχουν περίπου 61 σχολεία από τη βόρεια Ελλάδα με δύο μαθητές-υποψηφιους έκαστο.

Το 6ο ΓΕΛ Καβάλας εκπροσωπείται από την Εύα Γούδα (Β1) και την Αγγελική Χατζηθεοδώρου (Α5). Οι μαθήτριες θα είναι μέλη των επιτροπών Συνταγματικών Υποθέσεων και Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας αντίστοιχα, που ασχολούνται με ένα ευρωπαϊκής εμβέλειας συναφές θέμα. Ο μαθητής Δήμος Παπαδημητρίου (Γ3) θα συμμετάσχει στην ομάδα των δημοσιογράφων του ίδιου συνεδρίου, η οποία θα είναι υπεύθυνη να καλύψει τις διαδικασίες των ημερών με φωτογραφίες και άρθρα στην εφημερίδα της Συνόδου.

Το σχολείο εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές του που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης.

scroll back to top
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2012 08:05
 
?? Επιστροφή


Writing